Kommando

Publicerat: 2013-04-08/14:51:45

Försökte lära Louis och Eddis kommandot "ligg" igår kväll. Förvånad blev jag att det gick så bra första gången. Men med mer träning kommer det bli toppen bra! Ville mest visa Eva och er andra valpköpare.


Kommentarer
Skrivet av: Elsasvalpar

Duktiga ni är!
Åh, Louis ville verkligen förstå vad du ville, han tittade så fundersamt på dig. Va lugna och fina de är pojkarna. Jag vet inte hur långt du kommit i träningen nu, men jag vill ge dig ett tips som du kanske kan ha nytta av. Nästa gång ni tränar "Ligg": Gör som du gjorde med handen, du höll den upp framför hunden, samtidigt som du säger "ligg" vänligt men bestämt, för du handen nedåt mot golvet (hunden sitter/står rakt framför dig) när du är nere vid golvet med handen, för du handen mot dig, du gör en L rörelse i luften (om man ser er från sidan så gör du ett L med handen). Då är det meningen att hunden ska följa din hand, han vill fram mot godiset, var SNABB med godis när de gör rätt så förstår de VAD du belönar och gör rätt. Du kan om det inte stör för mycket, hjälpa till med ett lätt tryck med handen över ryggen, glöm ej belöna direkt när han ligger. Det gäller att vara riktigt snabb och ge mycket beröm så kopplar de ihop vad du menar. Louis lade sig ned framför dig när du fokuserade på Eddis, då hade du kunnat berömma honom för han gjorde rätt utan att veta om det. Så stolt jag är, va ni är duktiga och va fina de är grabbsen!!
Va trist att du fick ett så dåligt bemötande på Bruks.h.klubben:-( De förstör ju bara för sig själva med den attityden, det är de som går miste om pengarna, för det är baske mig inte gratis att gå där! Det gäller att ha turen att rätt person svarar, det finns divor och översittare överallt. H skulle eventuellt träna privat med någon tjej utanför Sjöbo. Det kan ju oxå vara ett alternativ. Låt inte ett rötägg ta bort suget från dig om du tycker det är kul att träna med Louis!
Sköt om er, jättekul med filmen, tack för jag fick se!
Kram E

2013-04-08 @ 19:00:41
Skrivet av: Elsasvalpar

Kolla in denna boken, den är bra vägledning om man vill lära sig allmänlydnad!

ISBN nr: 9188008479
Titel: Allmänlydnad 2009
Författare: Sjösten Inki, Folkesson Anne-Marie

/Eva


Svar: Det sa jag kolla upp! :)
natalie nordkvist

2013-04-08 @ 19:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:

Bloggadress:

Kommentar: